Λίγα λόγια για εμάς...

Η Μεσσαριτάκη Βασιλική, το γένος Βαγιωργάκη, γεννήθηκε στο Φουρνέ Χανίων και έζησε εκεί έως τα δώδεκα της χρόνια όπου και μετακόμισε στην Ιερά Μονή Καλυβιανής στην περιοχή Μοιρών του Ν. Ηρακλείου προκειμένου να φοιτήσει στην Οικοκυρική σχολή, η οποία ονομαζόταν Α.Μ.Μ.Ο.Σ.

Έπειτα από τρία χρόνια που αποφοίτησε έχοντας μάθει όλες τις τεχνικές της υφαντικής, συνέχισε να μένει εκεί μετά από επιθυμία δικιά της αλλά και της Διευθύντριας της σχολής για να εξασκήσει επαγγελματικά την τέχνη που είχε διδαχθεί. Η δημιουργία της οικογένειάς της την ανάγκασε να αποσυρθεί για λίγα χρόνια από την επαγγελματική της εξέλιξη όμως πάντα ασχολιόταν με τον αργαλειό φτιάχνοντας υφαντά για προσωπική της χρήση.

Όταν οι οικογενειακές της υποχρεώσεις της το επέτρεψαν, άρχισε να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, με την ελπίδα να μεταδώσει τις γνώσεις της σε όσες περισσότερες νέες κοπέλες μπορούσε, αφού είχε πιστοποιηθεί από το ΕΚΕΠΙΣ. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε το 1993 ως εκπαιδεύτρια σε προγράμματα της ΝΕΛΕ, ενώ το 1994 συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Αγροτική Ανάπτυξης για τη διεκπεραίωση σεμιναρίου υφαντικής, το οποίο επαναλήφθηκε το 1998.

Στη συνέχεια, το 2001 συμμετείχε σε σεμινάριο της ΓΣΕΕ στην Περιφέρεια Κρήτης, το 2006 στο Δήμο Σφακίων σε προγράμματα της Γ.Γ.Ι. και της ΝΕΛΕ, το 2007 δίδαξε στο ΕΜΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΕΚ Α.Ε. και στο Κ.Ε.Κ. ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ενώ το 2008 άρχισε να διδάσκει και τη δημιουργία Κρητικών παραδοσιακών στολών στο σύλλογο Αγ. Βαρβάρας, κάτι που συνεχίστηκε το 2009 στον πολιτιστικό σύλλογο Αγ. Αικατερίνης και σε πρόγραμμα της ΝΕΛΕ, ομοίως και το 2010.

Επίσης, από το 2008 έως και σήμερα παραδίδει μαθήματα υφαντικής στο εργαστήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Ηρακλείου. Παράλληλα, το 2000 δημιούργησε το δικό της προσωπικό εργαστήρι στις Βασιλειές και άρχισε να δραστηριοποιείται πάλι επαγγελματικά, ενώ η κορύφωση των προσπαθειών της έγινε πρόσφατα με τη δημιουργία ενός δεύτερου χώρου στο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο λειτουργεί ως έκθεση υφαντών και παραδοσιακών στολών, ως κατάστημα αγοράς-πώλησης δημιουργιών από τον αργαλειό καθώς και ως χώρος μετάδοσης παραδοσιακών γνώσεων (υφαντικής-κεντήματος-κοπτικής-ραπτικής-δημιουργία παραδοσιακής φορεσιάς).

Ο χώρος μας είναι ανοικτός στο κοινό καθημερινά από το πρωί στις 9.00 έως το βράδυ στις 21.00 ενώ τα μαθήματα ορίζονται σε ώρες και ημέρες που εξυπηρετούν τον/την κάθε μαθητή/τρια.


icon
Παράδοση 24-48ώρες Γρήγορη Παράδοση
icon
Εξυπηρέτηση Πελατών Τηλεφωνικό Κέντρο: 6948 834140
icon
Τρόποι Πληρωμής Αντικατβολή - Τραπεζικό Έμβασμα
icon
Δωρεάν Μεταφορικά Άνω των 300€